Help Je Kind De Cito Toetsen Rekenen      Groep 3 Succesvol Te Maken

Het rekenen in groep 3 is voor veel kinderen een uitdaging. En soms heb je als ouder het gevoel dat er misschien meer in zit. Thuis je kind helpen biedt dan uitkomst. Speciaal hiervoor zijn de oefenboeken rekenen van aandachtvoorrekenen.nl ontwikkeld.

"Is je kind in Groep 3 met Rekenen helpen moeilijk?"

Ja en nee...

kruis-groep-3

 

Ja: Als je niet weet hoe je moet starten, wat je moet doen en wat werkt dan is het best lastig om zelf je kind te helpen met rekenen in groep 3.

Niet omdat het zulke moeilijke sommen zijn, maar omdat het belangrijk is om te weten wat je moet oefenen en om met een goede opbouw van sommen te oefenen. Veel oefenprogramma’s via internet bieden de sommen van rekenen groep 3 van het hele schooljaar door elkaar heen aan. Je kind oefent dan niet op de juiste manier met een goede opbouw van sommen.

 check-groep-3 Nee: Als je wel weet welke sommen je moet oefenen en je niet meer zelf hoeft na te denken over de opbouw van de sommen. Als je niet zelf hoeft uit te zoeken of je sommen voor het begin of voor het eind van groep 3 laat maken, is het oefenen heel eenvoudig.

Het enige wat je dan nog rest is dat je aan de slag moet gaan met het oefenmateriaal.

"Wat zijn de voordelen van Oefenboeken Rekenen waarin de sommen op het niveau van de Cito Toetsen van Groep 3 worden aangeboden ?"

groep-3
 

Je kind is goed voorbereid op de volgende Cito toets Groep 3 Rekenen van het leerlingvolgsysteem.

De cito toetsen rekenen groep 3 bestaan voor een groot deel uit zogenaamde plaatjessommen. Je kind moet eerst de som in het plaatje herkennen en vervolgens oplossen. In de oefenboeken Rekenen Groep 3 zijn ook veel plaatjessommen opgenomen.

Door te oefenen met de sommen uit de oefenboeken, raakt je kind gewend aan de vraagstelling uit de cito-toetsen Rekenen Groep 3.

rekenen-groep3-oefenboeken 
 groep-3

Je weet zeker dat je op een goede en verantwoorde manier oefent met je kind.

De oefenboeken rekenen groep 3 worden per half schooljaar aangeboden. Er is een oefenboek rekenen groep 3 – 1e helft schooljaar en een oefenboek rekenen groep 3 – 2e helft schooljaar. Per oefenboek en per somsoort zijn de sommen van makkelijk naar moeilijker opgenomen.

Je oefent dus niet zomaar wat sommen voor groep 3, maar je werkt met oefenmateriaal dat op een verantwoorde manier is opgebouwd.

 oefenen-rekenen-groep-3
 groep-3

Je kunt met je kind oefenen, wanneer en waar je maar wilt.

Dit is een groot voordeel van de oefenboeken. Je kunt overal samen met je kind oefenen. Maak het gezellig tijdens het oefenen. Samen aan de keukentafel de sommen doornemen. Geef je kind daarbij veel complimenten. Dit werkt veel beter dan je kind alleen achter de computer zetten met een oefenprogramma.

Je zal zien dat je kind het oefenen met de oefenboeken echt leuk gaat vinden.

 groep-3-rekenen

"Met de Oefenboeken Rekenen Groep 3 kan werkelijk waar iedereen zijn of haar kind Succesvol helpen met Rekenen in Groep 3!"

De oefenboeken rekenen groep 3 zijn geschikt voor iedereen die zijn of haar kind succesvol wil laten rekenen in groep 3.

Wanneer jij het leuk vindt om je kind zelf te helpen en om zelf te weten wat je kind nu eigenlijk moet weten over rekenen in groep 3, dan zijn de oefenboeken rekenen groep 3 echt iets voor jou.

Klik op een oefenboek hieronder om een aantal pagina’s in te zien en om daarna te kunnen bestellen (veilig betalen kan via Ideal of Overboeking). De levertijd van de oefenboeken is 1-3 dagen. Meestal heb je het oefenboek de volgende dag al in huis!

Deze onderdelen komen in de Oefenboeken Groep 3 Rekenen o.a. aan bod:

check-groep-3 Getallenlijnen
 check-groep-3 Verder- en terugtellen
 check-groep-3 Optellen
 check-groep-3 Aftrekken
 check-groep-3 Redactiesommen in de vorm van plaatjessommen

 

© 2017 Aandacht voor rekenen | Algemene Voorwaarden Webshop software: Shopman